Historie

CypHet huidige Mesys Air Systems BV is van de grond getild door Cyp Wagenaar, die het bedrijf in Herwen in 1990 overnam. Met zijn scheepvaartachtergrond en zijn omvangrijke kennis van de tabaks- en keramische industrie vormde hij de onderneming in hoog tempo om van leverancier van staalconstructies tot specialist op het gebied van luchttechniek.

In de loop der jaren ontpopte hij zich tot de luchtspecialist van Nederland, alweer ruim 15 jaar geeft hij landelijk cursussen op het gebied van Ontstfoffingstechniek, Pneumatisch transport en Ontgeuringstechnieken.

Hij voert nog steeds veel expertise sessies uit bij bedrijven, hierbij wordt uitsluitend advies gegeven en/of gerapporteerd wat er gedaan kan worden met een installatie om weer goede werking te verkrijgen. Dit niet alleen voor de installatie zelf, maar ook voor de omgevingsparameters t.a.v. binnenklimaat en buitenlucht.

Mesys levert turn-keyinstallaties voor het in- en externe milieu. Ten tijde van de overname door Wagenaar telde het bedrijf vier medewerkers, nu, na de recessie staan er weer 12 ervaren personeelsleden op de loonlijst.