Heeft u vragen? Bel +31 316 248744 of mail uw vraag

Cycloon stofafzuiging: weg met het overtollige stof

Cycloon stofafzuiging is de beste oplossing om overtollig stof mee te beheersen en biedt daarmee uitkomst aan diverse industrieën. Het behoud van de optimale zuigkracht van uw machines is immers van groot belang – vooral wanneer uw bedrijf intensief gebruikmaakt van deze machines. Dan kunt u immers te maken krijgen met aanzienlijke hoeveelheden stof. Uiteraard wilt u voorkomen dat het stof de zuigkracht van uw machines aantast en hiermee de economische en technische levensduur verkort. Ontdek hoe cycloon stofafzuiging van Mesys kan bijdragen aan efficiënte en effectieve stofbeheersing in uw bedrijf en op uw werkvloer. Vragen of simpelweg geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken – onze specialisten helpen u graag verder.

Cycloon stofafzuiging van Mesys

Waarom kiezen voor Mesys? De voordelen op een rij:

 • 24/7 bereikbaar
 • Diensten van hoge kwaliteit
 • Goed opgeleid personeel
 • Jarenlange ervaring
 • Specialist in ontstoffings- en filtertechniek
mesys

Wat is cycloon stofafzuiging precies?

Cycloon stofafzuiging is een efficiënte en milieuvriendelijke methode om overtollig stof en deeltjes uit de lucht in industriële omgevingen te verwijderen. Dit systeem maakt gebruik van centrifugale kracht om deeltjes van de lucht te scheiden. Lucht en stof worden in de cycloonkamer samengebracht, waar de lucht vervolgens in een spiraalvormige beweging wordt gebracht. Door de centrifugale kracht worden de zwaardere deeltjes – de stofdeeltjes – naar de buitenkant van de kamer gedreven, waar ze naar beneden vallen in een opvangbak, terwijl de gezuiverde lucht via de bovenkant van de cycloon wordt afgevoerd. Cycloon stofafzuigsystemen zijn bijzonder effectief voor het opvangen van grotere stofdeeltjes en worden veelal toegepast in sectoren zoals houtbewerking, metaalbewerking en de (bulk)voedingsmiddelenindustrie, waar ze helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, te voldoen aan gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en de levensduur van machines bevorderen.

Wilt u meer weten over wat Mesys voor u kan betekenen op het gebied van cycloon stofafzuiging? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Wij staan u graag te woord.

De voordelen voor industriële gebruikers

Industriële cycloon afzuiging biedt verschillende voordelen voor tal van industrieën. Denk hierbij aan industrieën die werken met afval, zand, klei, glaswol, kunststof, tabak, steenkool of andere materialen of grondstoffen die gassen of stoffen vrijlaten. Ook in de zoals houtbewerking, metaalbewerking en voedselverwerking, waar stofafzuiging essentieel is, biedt cycloon afzuiging uitkomst. Voor al deze industrieën is cycloon afzuiging misschien wel de beste, meest effectieve oplossing. Dit vanwege de volgende voordelen:

 • Cycloonafzuigers staan bekend om hun hoge mate van efficiëntie
 • Lage onderhoudskosten dankzij het lage aantal bewegende delen, waardoor er minder slijtage is en een kleinere kans op defecten
 • Dit type afzuiging heeft doorgaans een zeer lange levensduur
 • Cycloonafzuigers zijn veelzijdig en kunnen worden ingezet voor een breed scala aan industriële toepassingen
 • Geen dure filtervervanging nodig
 • Voldoe in één klap aan strenge industriële emissienormen
 • Cycloon afzuiger waarborgt de gezondheid en veiligheid van uw werknemers

Uw machines gaan langer mee

Natuurlijk mogen we misschien wel het grootste voordeel niet vergeten: dankzij cycloon afzuiging gaan uw machines langer mee. Want deze afzuiger zorgt er als voorafscheider voor dat het stof opgezogen wordt voordat het stof in de stofzuiger van de machine kan komen. Hierdoor worden de filters van de machines minder belast. Het gebruik van een cycloon is vooral erg geschikt wanneer u grote hoeveelheden stof moet scheiden van lucht. Mesys kan u uitstekend helpen met de bouw van deze systemen binnen uw bedrijf.

Wettelijk verplicht: luchtkwaliteit voldoet aan alle eisen

Het is wettelijk verplicht dat bedrijven minimaal voldoen aan de grens-en emissiewaarden in hun productieproces. Wij van Mesys geven onze opdrachtgevers de garantie dat de luchtkwaliteit op de desbetreffende werkplek aan al deze eisen voldoet. Doordat onze medewerkers jarenlange kennis hebben in dit vak, leveren wij alle oplossingen die er voor zorgen dat uw bedrijf nu en in de toekomst voldoet aan de strenge wet- en regelgeving.

Dit kan cycloon afzuiging voor u betekenen

Maar wat kan de cycloon afzuiging van Mesys precies voor u betekenen? Een cycloon kan goed van pas komen wanneer u werkt met materialen zoals afval, zand klei, glaswol, kunststof, tabak of steenkool. Met de juiste cycloon wordt uw stofafzuiging een stuk efficiënter. In de cycloon stofafzuiger worden stof en materiaal door centrifugale krachten gescheiden, waardoor het stof via de onderzijde uitgeworpen wordt.

Om te zorgen dat alles toch naar behoren blijft functioneren kunnen onze experts een of meerdere malen per jaar een inspectie uitvoeren aan de afzuiging. Ook bestaande systemen kunnen zij een professioneel oordeel geven en eventuele aanpassingen aanbevelen.

Waarom een cycloon stofafzuiger van Mesys?

We vertellen u graag meer over de filosofie van bedrijf. Wij van Mesys Industrial Air Systems BV ontwerpen, leveren en installeren turn-key installaties met werkgarantie. Hierbij leveren we voornamelijk installaties voor de bulk/stortgoed verwerkende industrie, bijvoorbeeld industriële stofafzuiging.

  • De hoogste kwaliteit cycloon afzuiging
  • 24/7 bereikbaar – wij staan u snel te woord
  • Hoge kwaliteit producten, waaronder cyclone afzuigers & maatwerk installaties
  • Professioneel
  • Jarenlange ervaring in diverse industriële sectoren
  • Goed opgeleide specialisten
  • Tweedehands en/of gebruikte filters en ventilatoren – topkwaliteit afzuiging voor een scherpe prijs

Zo gaan wij te werk

Maar wat is de werkwijze van Mesys precies?

Stap 1: Wij komen op bezoek en brengen alles in kaart

Wanneer u voor ons kiest, komt één van onze systeemanalisten bij u op bezoek. Hij zal onderzoeken wat er aan de hand is en zal het technische proces van het bedrijf in kaart zetten.

Stap 2: Advies op maat

Uiteindelijk zal de specialist met een gedegen advies komen. Het is helemaal aan u wat u met dit advies doet.

Stap 3: In contact met de projectengineer

Als u besluit om te kiezen voor de diensten van Mesys, komt u in contact met een projectengineer. Deze deskundige zorgt er voor dat het ontwerpen en installeren van uw nieuwe installatie in gang wordt gezet.

Stap 4: Ontwerpproces

Wij gaan aan de slag met het ontwerpen van uw installatie. In het geval van een enkele cycloon afzuiger, ook wel een voorafscheider genoemd, is dit niet al te ingewikkeld. Uiteraard is dit proces geheel transparant en hakken we geen knopen door zonder eerst te overleggen.

Stap 5: Installatie van uw cycloon afzuiger

Is het ontwerp afgerond en bent u akkoord, dan is het tijd voor de installatie. Dit doen we op een tijd en tijdstip dat u uitkomt.

Stap 6: Periodiek onderhoud & inspectie

Na de installatie heeft u in principe geen omkijken meer naar de afzuiger. Wel is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Ook hiervoor kunt u ons inschakelen.

Ook voor andere industriële afzuigsystemen

Naast afzuigers met een cycloonfilter bieden wij nog meer afzuiginstallaties aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natwassers en gaswassers. Een gaswasser is een verplichte installatie in fabrieken. In deze installatie wordt een gasstroom intensief in contact gebracht met een vloeistof. Het doel is om bepaalde gasvormige deeltjes (componenten) uit het gas over te laten gaan naar de vloeistof. Zo wordt voorkomen dat milieuonvriendelijke dampen in de atmosfeer terechtkomen. Een natwasser wordt bij vele industriële processen gebruikt om de lucht of het gas vrij te maken van stoffen die er niet in horen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van absorptie. Bij Mesys kunt u ook terecht voor:

Maak direct een afspraak

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u en uw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van een cycloon stofafzuiging? Of wilt u meer weten over wat een cycloon afzuiging kan betekenen voor uw bedrijf? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie of een afspraak. Onze medewerkers helpen u gelijk als u belt naar 0316-248744 of een e-mail stuurt naar info@mesys.nl. Bovendien vindt u op de website een contactformulier dat u kunt invullen. U hoort snel van ons!

Waarom kiest u voor Mesys?

Bij Mesys heeft u altijd persoonlijk contact. We hebben alles in huis om u verder te kunnen helpen.

 • 24/7 bereikbaar
 • Hoge kwaliteit producten
 • Professioneel
 • Jarenlange ervaring
 • Goed opgeleide specialisten
 • Tweedehands en/of gebruikte filters en ventilatoren

Wilt u meer informatie over Mesys? Neem dan gerust contact met on op. Wij staan u graag te woord.

Wat zijn de voordelen van een Cycloon stofafzuiging?

Dankzij de cycloon afzuiging blijft de machine lang behouden binnen uw bedrijf. Want deze afzuiger zorgt er als voorafscheider voor dat het stof opgezogen wordt voordat het stof in de stofzuiger van de machine kan komen. Hierdoor worden de filters van de machines minder belast. Het gebruik van een cycloon is vooral erg geschikt wanneer u grote hoeveelheden stof moet scheiden van lucht. Mesys kan u uitstekend helpen met de bouw van deze systemen binnen uw bedrijf.
Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.

Wat is de werkwijzen van Mesys?

Wanneer u kiest voor een cycloon stofafzuiging van Mesys, komt één van onze systeemanalisten bij u op bezoek. Hij zal onderzoeken wat er aan de hand is en zal het technische proces van het bedrijf in kaart zetten.

Uiteindelijk zal hij met een gedegen advies komen. Het is helemaal aan u wat u met dit advies doet. Als u besluit om te kiezen voor de diensten van Mesys, komt u in contact met een projectengineer. Deze deskundige zorgt er voor dat het ontwerpen en installeren van uw nieuwe installatie in gang wordt gezet.
Neem eenvoudig contact met ons op voor meer informatie.

Call Now Button