Centrale stofafzuiging

Met een centrale stofafzuiging houdt u emissies laag en zorgt het voor zo optimaal mogelijke werkomstandigheden. Vaak is een centrale stofafzuiging maatwerk die precies bij uw bedrijf en de afgesproken grenswaarden past. Mesys helpt u graag met het verzorgen van deze systemen, van ontwerp tot bouw en installatie. Ontdek de mogelijkheden.

Wat is een centrale stofafzuiging?

Een centrale stofafzuiging is een systeem dat stof en vuil uit de lucht verwijdert voor hygiënische en comfortdoeleinden. Centrale stofafzuiging is in het bijzonder ontworpen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in de binnenruimtes van verschillende soorten gebouwen, doorgaans zoals residentiële en commerciële panden. Zo zuigt het via leidingen stof, allergenen en andere soorten verontreinigingen op.

Mesys werkt al jaren als specialist in het verzorgen van centrale stofafzuiging, het reinigen van lucht en pneumatisch transport. Hiervoor kunnen wij garanties geven voor emissies binnen en buiten het gebouw. Onze kennis van luchttransport en het gedrag van deeltjes in de lucht speelt hier een cruciale rol.

Wat is het verschil tussen centrale en industriële stofafzuiging?

Het grote verschil tussen centrale stofafzuiging en industriële stofafzuiging is dat de centrale stofafzuiging wordt geïnstalleerd in gebouwen waar wordt gewoond en gewerkt. Industriële stofafzuiging vindt zijn doel in industriële omgevingen en is bedoeld om grote hoeveelheden stof, dampen, deeltjes en andere schadelijke verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Deze komen bijvoorbeeld vrij tijdens productieprocessen. Een ander verschil is dat industriële stofafzuigingen krachtiger zijn, omdat ze zwaarder worden belast en meer intense verontreinigingen uit de lucht dienen te verwijderen.

Verschillende luchttechnieken

Bij ons kunt u terecht voor afzuig installatie. Wij garanderen een optimale luchtkwaliteit met een op maat gebouwd systeem. Hierbij kunt u erop rekenen dat de afgesproken grenswaarden nooit worden overschreden. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving en voorkomt boetes. U kunt bij ons terecht voor de volgende afzuig installaties:

Cycloon stofafzuiging

Cycloon stofafzuiging zorgt er als voorafscheider voor dat het stof opgezogen wordt voordat het stof in de stofzuiger van de machine kan komen. Hierdoor worden de filters van de machines minder belast. Op deze manier wordt de zuigkracht van uw machines behouden. Tijdens industriële processen kan het handig zijn om ongewenste deeltjes uit de luchtstroom te verwijderen met behulp van cycloon stofafzuiging.

Natwasser

Een natwasser is een systeem dat verontreinigde lucht bevochtigt, waardoor stofdeeltjes aan waterdruppeltjes gebonden worden. Door centrifugale kracht wordt het water met stof afgescheiden van de lucht. De schone lucht wordt afgevoerd terwijl de stofdeeltjes bezinken en zich onder in het filtersysteem verzamelen. Het ingedikte slib is eenvoudig volautomatisch periodiek of continu te verwijderen. Natwassers kennen de volgende voordelen: ruim inzetbaar, onderhoudsvrij, constante zuigkracht, hoge werkingsgraad, buitenopstelling mogelijk en grote capaciteit bij compacte bouw.

Mesys ontwerpt en bouwt uw centrale stofafzuiging

Dankzij onze professionele medewerkers en hoge kwaliteit producten, kan Mesys voor u de ideale centrale stofafzuiging verzorgen. Wij garanderen bovendien dat u met ons maatwerk zal voldoen aan de gestelde waarden in de milieuvergunning. Ook kunnen wij u een of meerdere malen per jaar helpen met de inspectie van uw afzuigsystemen.

  • 24/7 bereikbaar
  • Hoge kwaliteit producten
  • Professioneel
  • Jarenlange ervaring
  • Goed opgeleide specialisten
  • Tweedehands en/of gebruikte filters en ventilatoren

Maak nu een afspraak

Wij helpen u graag met het maken van een afspraak voor centrale stofafzuiging binnen uw bedrijf. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. Bel direct naar +31 06 248744 of stuur een e-mail naar info@mesys.nl. U kunt ook het contactformulier gebruiken.