Gerealiseerde opdrachten

Watson-Marlow Bredel
Bredel slangenpomp
Voor Watson-Marlow Bredel heeft Mesys de ontstoffing van de slangenslijplijn geregeld. Naast een verantwoorde stofafzuiging middels een natwasser werd ook de kwaliteit van het eindproduct verbeterd. Ook is het gasverbruik verlaagd door te werken met een push-pull systeem.

 

Artikel in Bulk februari 2012   pdf

 

Henri Wintermans
Henri Wintermans
Voor Henri Wintermans, een van Europa’s grootste sigarenfabrieken, verzorgt Mesys alle luchttechnische installaties. Het gaat daarbij om ontstoffing, ontgeuring en pneumatisch transport van diverse tabaksoorten. Mesys verkreeg de opdracht van het in Lummen (België) gevestigde concern in 2009. Ruim een jaar later vond de oplevering plaats.

Artikel in Solids Processing april 2011     pdf

 

DELI-HTL
mesys
Voor DELI-HTL, de in Eindhoven gevestigde dochter van multinational American Leaf, verzorgt Mesys de reiniging van het afgas van de droogovens. Het gaat daarbij om ontgeuren en ontstoffen. DELI-THL is specialist in de vervaardiging van tabakspapier uit tabakafval. Tabakspapier is het basisproduct voor het omblad van de sigaar.

 

 

Corus

Corus
Voor staalconcern Corus in IJmuiden verzorgt Mesys op de afdeling waar blik voor conservenblikjes wordt vervaardigd het afzuigen en reinigen van de gassen, die vrijkomen bij het electro-verzinkproces. Zodanig, dat de gassen uiteindelijk conform de milieuwetgeving naar buiten worden geblazen. Mesys boekte daarbij groot succes: bij onderzoek bleken zelfs geen emissies meer meetbaar.
Artikel in Solids Processing oktober 2010    pdf