Mesys helpt u met industriële afzuiging

De juiste industriële afzuiging nodig? Dan kunt u terecht bij Mesys, wij zijn een ontstoffings- en filtertechniekspecialist en kunnen op maat gemaakte industriële afzuiginstallaties voor uw bedrijf verzorgen. Deze afzuiginstallatie heeft u nodig om de stof, rook en nevelstoffen afkomstig van uw machines af te zuigen.

Wilt u meer weten over wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van een industrieel stofzuigsysteem? Neem dan gerust contact met ons op, we staan u graag te woord.

Waarvoor dient industriële afzuiging?

Waarvoor dient industriële afzuiging precies? Industriële afzuiging dient voor het verwijderen en afvoeren van schadelijke gassen, dampen, stofdeeltjes en andere stoffen die vrijkomen tijdens de industriële processen van een bedrijf. Een afzuigsysteem helpt bij het handhaven van een gezonde en veilige werkomgeving en te voorkomen dat schadelijke emissies zich verspreiden in de lucht. Ook gaan uw machines door een afzuiging voor industrieel gebruik langer mee en voldoet uw bedrijf aan de wet- en regelgeving grens en emissiewaarden in het productieproces.

De voornaamste doelen van industriële afzuiging zijn:

 • Bescherming van de gezondheid
 • Veiligheid op de werkplek
 • Bescherming van het milieu
 • Kwaliteitscontrole
 • Regelgeving naleven

Industriële afzuiging

Hoe werkt industriële afzuiging?

Een industrieel afzuigsysteem zuigt verontreinigde lucht op uit een werkomgeving. Deze lucht passeert verschillende filters die specifiek zijn ontworpen om verontreinigende stoffen, zoals gassen en dampen, te vangen. Het kan voorkomen dat de lucht extra wordt gekoeld of verwarmd, alvorens het wordt afgevoerd naar dezelfde omgeving of naar buiten wordt geleid voor een efficiënte luchtstroom. Industriële afzuiging is essentieel in omgevingen waar gezondheids- en veiligheidsvoorschriften nageleefd dienen te worden.

In welke sectoren wordt een industriële afzuiginstallatie toegepast?

Industriële afzuiging kan worden toegepast in diverse sectoren, waaronder metaalbewerking, chemische industrie, farmaceutische productie, voedselverwerking, houtbewerking en meer. Afhankelijk van de specifieke industrie, vrijkomende stoffen en processen kunnen de kenmerken van een afzuigsysteem variëren. Dit zijn sectoren waar deze systemen cruciaal zijn om bij te dragen aan gezonde werkomstandigheden en de veiligheid en naleving van milieunormen.

Afzuigsystemen worden ingezet om chemische dampen en stofdeeltjes af te zuigen tijdens het productieproces. De vrijgekomen emissies – zoals zand, klei, tabak, glaswol en nog meer materialen – worden uit de lucht gefilterd en getransporteerd, zodat ze de werkomgeving vrijhouden van allerlei stoffen. De industriële afzuiginstallaties zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

Industrieel afzuigsysteem op maat laten ontwerpen, bouwen en installeren

Elk bedrijf is uniek. Dit betekent ook dat elk bedrijf uniek is in de emissies die zij uitstoten en wat de plaatsing van de industriële afzuiging is. De juiste plaatsing van een industrieel afzuigsysteem heeft invloed op de effectiviteit ervan. Gelukkig is het mogelijk om een afzuiginstallatie volledig op maat te ontwerpen, bouwen en installeren. De industriële afzuiging van Mesys wordt gebouwd door onze ervaren professionals. Doordat zij al jaren ervaring hebben, kunnen ze u perfect van dienst zijn op het gebied van industriële afzuiginstallaties. Bovendien zijn wij al jaren specialist in het gebruik van de ontstoffings- en filtertechniek.

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? We gaan te werk volgens een bepaalde werkwijze. Wanneer u besluit dat u gebruik wilt maken van de diensten van Mesys, komt een van onze systeemanalisten op bezoek bij uw bedrijf. Deze deskundige stelt vast wat de problemen zijn en brengt het technische aspect van uw bedrijf in kaart.

Advies over de te nemen maatregelen

Aan de hand van deze analyse en het in kaart brengen van het gehele technische proces van uw bedrijf, komt de systeemanalist met een advies over de maatregelen die genomen moeten worden. Als u ons opdracht tot levering geeft, komt de project engineer in beeld. Deze verzorgt het verdere proces dat komt kijken bij de aanschaf van een industrieel afzuigsysteem. Hierdoor kunt u uw milieuvergunning behouden.

Mesys: expert op het gebied van industriële lucht

Wij van Mesys leveren alle kennis en de benodigde producten op het gebied van industriële lucht, zoals industriële stofafzuiging of een cycloon stofafzuiger, voornamelijk voor bulkgoedverwerkende afdelingen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor hulp bij alle productieprocessen waarin gassen, dampen en geuren een grote rol spelen. Zo bieden wij ook ontgeuringsinstallaties aan. Deze installatie zorgt ervoor dat u de overeengekomen grenswaarden van geuremissies niet overschrijdt. Wij hebben kennis van alle 100 bestaande ontgeurende technieken.

Op zoek naar afzuiging voor industrieel gebruik? Schakel dan Mesys in, bij ons geniet u altijd van de volgende voordelen:

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar
 • Op maat gemaakte industriële afzuiging
 • Producten van hoge kwaliteit
 • Professionele specialisten met jarenlange ervaring
 • Tweedehands en/of gebruikte stoffilters, droogfilters en ventilatoren

Neem contact op voor advies

Heeft u interesse in de diensten die wij aanbieden, zoals afzuiging van chemische dampen door middel van een industriële afzuiginginstallatie? Wij horen graag van u als u een afspraak wilt maken of meer informatie wenst over industriële afzuiging. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen door te bellen naar +31 316 248744 of een e-mail te sturen naar info@mesys.nl. Op de website kunt u ook een contactformulier vinden dat u altijd kunt invullen. U hoort dan snel van ons!

Kan ik industriële afzuiging op maat laten ontwikkelen?

Ja, het is mogelijk om een industrieel afzuigsysteem volledig op maat te laten ontwikkelen. De engineers van Mesys staan voor u klaar om een systeem te ontwerpen en bouwen dat volledig aansluit op uw productiefaciliteit of fabrieksomgeving. Zodoende hebben wij voor elke situatie een passende oplossing.

Wat zijn de risico’s van gassen, dampen en geuren die niet worden afgezogen?

Tijdens de productie komen er gassen, dampen en geuren vrij die niet worden afgezogen, wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. U kunt denken aan verminderde luchtkwaliteit, explosiegevaar, oog- en huidirritaties, maar ook ademhalingsproblemen. Een adequate afzuigsysteem is daarom van cruciaal belang wanneer er met potentieel gevaarlijke stoffen wordt gewerkt.

Wat zijn de voordelen van industriële afzuiging?

Industriële afzuiging draagt niet alleen bij aan een gezondere werkomgeving door het verwijderen van schadelijke stoffen en dampen, maar verbetert ook de productkwaliteit door een schonere productieomgeving te creëren. Ten slotte helpt het bedrijven te voldoen aan steeds strengere milieuwetgeving en arbeidsveiligheidsnormen.

Wat zijn gassen, dampen en geuren die door een industrieel afzuigsysteem worden opgezogen?

Enkele voorbeelden van deze stoffen die tijdens industriële processen vrijkomen, zijn:

 • Chemische dampen
 • Rook en fijnstof
 • Vluchtige organische stoffen (VOS)
 • Metaaldampen
 • Farmaceutische en laboratoriumgassen