Heeft u vragen? Bel +31 316 248744 of mail uw vraag

Industriële stofafzuiging

Heeft u industriële stofafzuiging of een afzuigingssysteem nodig voor uw bedrijf? Bent u bijvoorbeeld actief in de bulk- of stortgoed verwerkende industrie en wilt u dat uw machines langer meegaan? En wilt u de veiligheid van uw werknemers garanderen én minder uitstoten? Mesys biedt industriële stofafzuiging als passende oplossing voor uw bedrijf en werkomgeving. Onze afzuiginstallaties zorgen niet alleen voor effectieve en snelle stofafzuiging, maar verlengen ook de levensduur van uw machines.

Het naleven van de milieueisen in de vergunning is van groot belang voor de industrie. Een industriële afzuiging voorkomt niet alleen boetes, maar zorgt er ook voor dat uw personeel veilig kan werken. Ontdek meer over onze industriële afzuiging op onze website.

Industriële stofafzuiging van Mesys

Waarom kiezen voor Mesys? De voordelen op een rij:

 • 24/7 bereikbaar
 • Diensten van hoge kwaliteit
 • Goed opgeleid personeel
 • Jarenlange ervaring
 • Specialist in ontstoffings- en filtertechniek
mesys

De voordelen van industriële (stof)afzuiging

Waarvoor dient industriële stofafzuiging precies? Industriële afzuiging dient voor het verwijderen en afvoeren van schadelijke stofdeeltjes, gassen, dampen en andere stoffen die vrijkomen tijdens de industriële processen van een bedrijf. Dit heeft natuurlijk meerdere voordelen. Zo helpt een afzuigsysteem bij het handhaven van een gezonde en veilige werkomgeving en te voorkomt het dat schadelijke emissies zich verspreiden in de lucht. Ook gaan uw machines door een afzuigsysteem voor industrieel gebruik langer mee en voldoet uw bedrijf aan de wet- en regelgeving grens en emissiewaarden in het productieproces.

De voornaamste doelen en voordelen van een afzuigsysteem voor industrie zijn:

 • Bescherming van de gezondheid van u en uw werknemers
 • Veiligheid op de werkplek
 • Bescherming van het milieu door minder uitstoot
 • Kwveiligheidaliteitscontrole
 • Regelgeving naleven (onder andere van de Arbeidsinspectie)

Wilt u meer weten over wat onze professionele medewerkers van Mesys voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord over onze diensten, waaronder industriële stofafzuiging.

Industriële stofafzuiging: stof en lucht van elkaar scheiden

Een industrieel afzuigsysteem zuigt verontreinigde lucht op uit een werkomgeving. In het geval van een stofafzuiginstallatie is dit met name lucht verontreinigd door stof. Deze lucht passeert verschillende filters die specifiek zijn ontworpen om verontreinigende stoffen, zoals stof, maar ook gassen dampen, te vangen. Zo kan het systeem de lucht extra koelen of verwarmen, alvorens het wordt afgevoerd naar dezelfde omgeving of naar buiten wordt geleid voor een efficiënte luchtstroom. Industriële (Stof)afzuiging is essentieel in omgevingen waar gezondheids- en veiligheidsvoorschriften nageleefd dienen te worden. Ook is dit, zoals eerder benadrukt, voordeliger voor de machines zelf, bijvoorbeeld als u met machines werkt die stof en lucht van elkaar scheiden. Doordat deze afzuiger het stof alvast van de lucht en andere materialen scheidt, komt er minder stof in de stofzuiger van de machine. Hierdoor wordt de levensduur van de machine verlengt.

Afzuigsysteem geschikt voor verschillende sectoren

Een industriële stofafzuiginstallatie biedt uitkomst in verschillende sectoren. Denk hierbij aan metaalbewerking, chemische industrie, farmaceutische productie, voedselverwerking, houtbewerking en meer. Of misschien werkt u wel met tabak, glaswol, afval, kunststof of een ander materiaal waarbij er tijdens het productieproces veel stof vrij komt – ook dan is een industriële stofafzuiging door Mesys aan te raden.

Tal van mogelijkheden voor industriële stofafzuiging

Onder industriële stofafzuiging vallen tal van maatregelen en machines. Als dé specialist op dit gebied kunt u bij ons terecht voor nagenoeg alles wat te maken heeft met professionele, industriële stofafzuiging. We zetten de mogelijkheden op een rij:

1. Natwasser of gaswasser voor schonere lucht

Een natwasser en gaswasser zijn beide machines die zorgen voor een schonere lucht. Verontreinigde stoffen worden verwijderd en geneutraliseerd in de chemische-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie. Bij een natwasser machine worden stofdeeltjes aan het water gebonden en door middel van centrifugale kracht van de lucht gescheiden. Een gaswasser werkt ongeveer hetzelfde, maar dan met absorptie. Welk type voor u en uw machines geschikt is hangt af van uiteenlopende factoren – met deze keuze helpen wij u graag verder.</>

2. Maatwerk: industriële stofafzuigingsinstallatie op maat

Het is bij Mesys mogelijk om een afzuiginstallatie volledig op maat te ontwerpen, bouwen en installeren. De industriële afzuiging wordt uiteraard gebouwd door onze ervaren professionals. Doordat zij al jaren ervaring hebben, kunnen ze u perfect van dienst zijn op het gebied van industriële afzuiginstallaties. Bovendien zijn we al jaren specialist in het gebruik van de ontstoffings- en filtertechniek.

We gaan te werk volgens een bepaalde werkwijze. Bent u hier benieuwd naar? Wanneer u besluit dat u gebruik wilt maken van de diensten van Mesys, komt een van onze systeemanalisten op bezoek bij uw bedrijf. Deze deskundige stelt vast wat de problemen zijn en legt u uit hoe wij te werk gaan. Zo weet u direct waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten.

3. Controle van uw bestaande installatie

Ook kunnen onze experts uw bestaande systeem controleren en er een professioneel oordeel over vellen. Verder kunnen ze een of meerdere malen per jaar langskomen om een inspectie uit te voeren en eventuele gebreken in kaart te brengen.

4. Specialistisch advies

Ten slotte zijn wij ook in te schakelen voor specialistisch advies op gebied van industriële afzuiging. Dit advies kan gaan over een mogelijk toekomstige installatie, maar ook over de regel- en wetgeving die op dit gebied gelden.

Mesys: dé specialist in ontstoffings- en filtertechniek

Wij van Mesys leveren alle kennis en de benodigde producten op het gebied van industriële lucht, zoals industriële, centrale stofafzuiging of een cycloon stofafzuiger, voornamelijk voor bulkgoed verwerkende afdelingen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor hulp bij alle productieprocessen waarin gassen, dampen en geuren een grote rol spelen. Zo bieden wij ook ontgeuringsinstallaties aan. Deze installatie zorgt ervoor dat u de overeengekomen grenswaarden van geuremissies niet overschrijdt. Wij hebben kennis van alle 100 bestaande ontgeurende technieken.

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar
 • Producten van hoge kwaliteit
 • Professionele specialisten met jarenlange ervaring
 • Ook voor tweedehands en/of gebruikte stoffilters, droogfilters en ventilatoren

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Heeft u interesse in de diensten die wij aanbieden, zoals afzuiging van chemische dampen door middel van een industriële afzuigingsinstallatie? Wij horen graag van u als u een afspraak wilt maken of meer informatie wenst over industriële afzuiging. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen door te bellen naar +31 316 248744 of een e-mail te sturen naar info@mesys.nl. Op de website kunt u ook een contactformulier vinden dat u altijd kunt invullen. U hoort dan snel van ons!

Welke producten levert Mesys?

Mesys levert complete systemen waarmee lucht gereinigd kan worden en stoffen in de lucht gescheiden kunnen worden. Doordat we ontwerpen op maat kunnen maken kunnen we voor alle problemen een oplossing vinden. Verder leveren wij ook: dry filters, wet washers, bio bed filters, pipes, cyclones, exhaust hoods en specials.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor welke diensten kan ik bij Mesys terecht?

Mesys ontwerpt, levert en installeert systemen op maat waarmee lucht gereinigd kan worden en stoffen in de lucht gescheiden kunnen worden. Daarbij geven wij een grenswaarde garantie, waarvoor we bij de oplevering garantiemetingen uitvoeren.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Kan ik een ontwerp op maat laten maken voor luchtreiniging?

Mesys levert complete installaties voor luchtreiniging aan, die op maat ontworpen zijn. We zijn niet aan technieken gebonden, waardoor we voor ieder probleem een oplossing kunnen vinden. Doordat we veel kennis over luchttransport en luchtreiniging hebben, zijn we al vele bedrijven met oplossingen op maat van dienst geweest.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wat doet een luchtreiniging systeem?

Onze luchtreiniging systemen zorgen ervoor dat de emissie van verontreinigende stoffen die bij de productie vrijkomen geneutraliseerd worden. Hierdoor kan een schone en goede luchtkwaliteit gegarandeerd worden. Daarnaast zorgen onze systemen dat er minder stof achterblijft in uw systemen, waardoor deze langer mee gaan.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Call Now Button