Werken met een hoge kwaliteit natwasser

Bent u op zoek naar een natwasser of natfilter voor in de industriële industrie? Dan bent u bij Mesys aan het juiste adres. Deze machine gebruikt water om verontreiniging uit de lucht te halen in de chemische-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie. Hierbij worden stofdeeltjes aan het water gebonden en door middel van centrifugale kracht van de lucht gescheiden. Het natfilter is een uitstekende manier om te zorgen voor een schone lucht op de werkvloer. Mesys helpt u graag met het ontwerpen, bouwen en installeren van deze machine. Dankzij deze machine voldoet u aan de sterke eisen van de overheid.

Wilt u werken met een hoogkwaliteit natwasser? Neem dan gerust contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen. Meer weten? Ook dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Natwasser of natfilter

Maar waar wordt een natwasser of natfilter voor gebruikt? Een natfilter en natwasser betekenen het zelfde. Deze filters worden bij vele industriële processen gebruikt om de lucht of het gas vrij te maken van stoffen die er niet in horen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van absorptie. Het doel? Het neutraliseren van een enkele of meerdere schadelijke stoffen in de lucht of in de gasstroom. Deze stoffen worden geneutraliseerd doordat de afvalstroom in contact komt met een bepaalde vloeistof. Een scrubbervloeistof. Deze stof neemt een deel van deze schadelijke stoffen op, waardoor ze verdwijnen. Deze machine kan de ideale oplossing zijn wanneer u altijd onder afgesproken grenswaarden wilt blijven. Wij bieden u een garantie dat u hier altijd onder zult zitten. Bovendien kunnen onze specialisten een of meerdere malen per jaar langskomen om een inspectie uit te voeren.

Hoe werkt deze machine?

Een natfilter of natwasser scheidt stoffen door middel van absorptie. De lucht met de stofdeeltjes er in komt binnen in het midden van de machine. Doordat een natfilter werkt me centrifugale krachten, worden de grotere deeltjes uit lucht gehaald. De metalen platen zorgen er met kleine vortex stromen voor dat de kleinere stofdeeltjes die over zijn gebleven ook opgenomen worden in het water. De centrifugale krachten zorgen er voor dat de kleine stofdeeltjes zakken, en de lucht weer uit de uitlaat van het filter geblazen wordt. Dit leidt tot een schonere en veiligere werkplek. Dankzij deze machine is er geen pomp meer nodig voor het functioneren van de installatie.

Het gebruik van een natwasser

Een natwasser of natfilter wordt zoals hierboven al vermeld staat, voornamelijk in de industrie gebruikt om de lucht of gasvrij te maken van vaste stoffen. Dit filter zorgt er voor dat de luchtstroom gefilterd wordt. Deze machine voorkomt problemen, waaronder het dichtslibben van filters, bacteriën en explosiegevaar. Dit filter wordt gebruikt voor het afzuigen van:

  • Explosiegevaarlijke mengsels
  • Combinatie van stof en water
  • Suikerstof
  • Leerstof met vonken
  • Natte stofmengsels
  • Aluminiumstof
  • En nog veel meer

 

Expertise en jarenlange ervaring

Mesys is al jaren een specialist in ontstoffings– en filtertechniek. Wij zetten dit specialisme graag voor u in bij het maken van een natwasser, maar kunnen voor u ook een professioneel oordeel over een bestaand systeem geven. Ook complete afzuigsystemen en pneumatisch transport kunnen wij voor u leveren. Wij leven van lucht, schone lucht. Wij zijn er speciaal voor onze opdrachtgevers, om er voor te zorgen dat de luchtkwaliteit op iedere werkplek aan de eisen voldoet. Mede doordat wij al jarenlang ervaring hebben in dit vak, kennen wij de uitdagingen die veel van onze opdrachtgevers voor ons hebben. Onze medewerkers leveren de oplossingen die er voor zorgen dat onze opdrachtgevers gegarandeerd voldoen aan de strikte wet- en regelgeving van onze overheid.

Neem contact op

Een natwasser draagt bij aan een schoner milieu en veiligere werkplek. Wilt u meer weten over wat een natwasser of een natfilter voor u kan betekenen? Of wilt u direct onze hulp inschakelen? Dat kan natuurlijk. Neem contact met ons op als u graag meer informatie wilt of een afspraak wilt maken. U kunt ons bereiken door te bellen met +31 316 248744 of het contactformulier hier naast op de website te gebruiken. Ook kunt u mailen naarinfo@mesys.nl. Wij helpen u graag verder met behulp van onze deskundige en professionele dienstverlening.

Welke producten levert Mesys?

Mesys levert complete systemen waarmee lucht gereinigd kan worden en stoffen in de lucht gescheiden kunnen worden. Doordat we ontwerpen op maat kunnen maken kunnen we voor alle problemen een oplossing vinden. Verder leveren wij ook: dry filters, wet washers, bio bed filters, pipes, cyclones, exhaust hoods en specials.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor welke diensten kan ik bij Mesys terecht?

Mesys ontwerpt, levert en installeert systemen op maat waarmee lucht gereinigd kan worden en stoffen in de lucht gescheiden kunnen worden. Daarbij geven wij een grenswaarde garantie, waarvoor we bij de oplevering garantiemetingen uitvoeren.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Kan ik een ontwerp op maat laten maken voor luchtreiniging?

Mesys levert complete installaties voor luchtreiniging aan, die op maat ontworpen zijn. We zijn niet aan technieken gebonden, waardoor we voor ieder probleem een oplossing kunnen vinden. Doordat we veel kennis over luchttransport en luchtreiniging hebben, zijn we al vele bedrijven met oplossingen op maat van dienst geweest.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wat doet een luchtreiniging systeem?

Onze luchtreiniging systemen zorgen ervoor dat de emissie van verontreinigende stoffen die bij de productie vrijkomen geneutraliseerd worden. Hierdoor kan een schone en goede luchtkwaliteit gegarandeerd worden. Daarnaast zorgen onze systemen dat er minder stof achterblijft in uw systemen, waardoor deze langer mee gaan.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.